Συχνές Ερωτήσεις

Πως κάνω κράτηση?

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σύστημα κρατήσεων μας όλο το 24ωρο, να μας τηλεφωνήσετε τις ώρες λειτουργίας του καταστήματος ή να περάσετε αυτοπροσώπως. Θα σας προτείναμε να έχετε ελέγξει την διαθεσιμότητα πριν μας επισκεφθείτε.

Υπάρχει κάποιο όριο ηλικίας?

Συγκεκριμένο όριο ηλικίας δεν υπάρχει (εκτός αν αναφέρεται ρητά στην περιγραφή του παιχνιδιού), προτείνουμε όμως οι συμμετέχοντες να είναι τουλάχιστον 14 χρονών. Μικρότερα παιδιά μπορούν να συμμετάσχουν επίσης με την συνοδεία τουλάχιστον ενός επιβλέποντος ενηλίκου (π.χ. κηδεμόνα) μέσα στο δωμάτιο.

Πρέπει να ξέρω αγγλικά για να μπορώ να παίξω?

Παρόλο που δεν χρειάζεται καλή γνώση αγγλικών για να μπορείς να παίξεις, μια βασική εξοικείωση είναι απαραίτητη σε κάποια κομμάτια του παιχνιδιού.

Χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη γνώση για να καταφέρει κάποιος να αποδράσει από τα δωμάτια?

Καμία τεχνική ή εγκυκλοπαιδική γνώση δεν είναι απαραίτητη. Παρατηρητικότητα, αντίληψη και ομαδικό πνεύμα είναι τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεσαι εσύ και η ομάδα σου για να λύσετε τους γρίφους των δωματίων και να καταφέρετε να αποδράσετε από αυτά.

Πρέπει να έχω κάτι μαζί μου για να μπορώ να παίξω ή να φοράω κάτι συγκεκριμένο?

Όχι, οτιδήποτε πρόκειται να χρειαστείς για την εξέλιξη του παιχνιδιού, βρίσκεται μέσα στο δωμάτιο. Μπορείς να φοράς ότι σε κάνει να νιώθεις άνετα.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το κινητό μου κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού?

Υπό κανονικές συνθήκες τα κινητά απαγορεύονται κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μπορείς να βγεις ανά πάσα στιγμή από το δωμάτιο, αλλά προσπάθησε να το αποφύγεις καθώς κάτι τέτοιο καταστρέφει την ροή του παιχνιδιού.

Μπορώ να επεξεργαστώ οποιοδήποτε αντικείμενο μέσα στο δωμάτιο?

Τα αντικείμενα που υπάρχουν μέσα στο δωμάτιο μπορεί να είναι κομμάτι του παιχνιδιού ή διακόσμηση. Κάθε δωμάτιο έχει μια σειρά από οδηγίες, οι οποίες αφορούν την προσωπική σας ασφάλεια. Αυτές οι οδηγίες σας δίνονται κατά την έναρξη του παιχνιδιού από τον game-master και παρακαλούμε να τις τηρήσετε ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής και ευχάριστη εμπειρία σας. Ο γενικός κανόνας είναι ότι εάν κάτι πρέπει να «σπάσει» για να ανοίξει, τότε δεν είναι σχεδιασμένο να ανοίξει και δεν αποτελεί μέρος του σεναρίου.

Τι θα γίνει αν κολλήσουμε σε κάποιον γρίφο?

Στο παιχνίδι δεν είστε ποτέ μόνοι. Υπάρχει ο game-master, ο όποιος παρακολουθεί την ομάδα κατά την διάρκεια του παιχνιδιού και δίνει βοήθεια όταν οι παίκτες τη ζητήσουν.

Τι γίνεται αν τελειώσει ο χρόνος και δεν έχουμε καταφέρει να δραπετεύσουμε?

Αν τελειώσει ο χρόνος και δεν έχετε καταφέρει να δραπετεύσετε, το παιχνίδι δυστυχώς τελειώνει. Ο game-master θα εισέλθει στο δωμάτιο και σε περίπτωση που το επιθυμείτε θα σας καθοδηγήσει σύντομα μέχρι το τέλος του σεναρίου. Διαφορετικά μπορείτε να προσπαθήσετε να λύσετε το ίδιο δωμάτιο με 50% έκπτωση την επόμενη φορά.

Τι ώρα πρέπει να βρίσκομαι εκεί?

Καλό είναι να βρίσκεται εδώ η ομάδα, τουλάχιστον 10 λεπτά πριν από την καθορισμένη ώρα της κράτησης για να λάβετε όλες τις απαραίτητες οδηγίες πριν την έναρξη του παιχνιδιού.

Τι συμβαίνει σε περίπτωση που αργήσουμε να έρθουμε?

Ο χρόνος διάρκειας των παιχνιδιών είναι προκαθορισμένος για την ομαλή εξυπηρέτηση όλων των ατόμων που ενδιαφέρονται να ζήσουν από κοντά την εμπειρία των δωματίων απόδρασης. Αν καθυστερήσετε λίγο, απλά θα χάσετε πολύτιμα λεπτά από τον χρόνο που διαθέτετε να λύσετε το δωμάτιο, αλλά σε περίπτωση που καθυστερήσετε αρκετά δεν θα είναι δυνατόν να παίξετε την συγκεκριμένη ώρα.

Θα μπορούσε ένα κλειστοφοβικό άτομο να συμμετέχει?

Τα παιχνίδια μας είναι πολύ χαμηλού κινδύνου και δεν έχουν σχεδιαστεί ως επικίνδυνα ή σωματικά απαιτητικά. Σε περίπτωση που κάποιος νιώσει την ανάγκη να βγει από το δωμάτιο μπορεί να το κάνει ανά πάσα στιγμή.